Üdvözöljük a helytortent.com papírrégiségek oldalán

Rólunk

Rólunk

A helytörténet.com egy több évtizedes tervem  megvalósulása. Még antikváros és aukciós ház tulajdonos koromban álmodtam meg ezt a weboldalt a 90-es években. Egy antikvárium, ami elsősorban nem könyvekkel (ilyenből úgy is volt és van éppen elég) foglalkozik, hanem papírrégiségekkel.

Mi a papírrégiség? Minden dolog, ami papírból van és régi: képes levelezőlap, levélboríték, vonatjegy, fénykép, térkép, kártyanaptár, bélyeg, útlevél, báli meghívó és még sorolhatnám. Mi a régi? Régi, ebben az esetben az, ami az 1960 előtti korszakból, vagy a  XIX. századból vagy még régebbi korokból származik.

Papírrégisége szinte mindenkinek van, vagy gyűjti vagy eladná, vagy kidobja. Ezeket az embereket „céloznám meg” a weboldallal, tehát mindenkit.

Próbáltam egy közös nevezőt találni az összegyűjtött dolgaimhoz és megtaláltam: a települések, a magyar városok, falvak összessége A-Z-ig. Helytörténet.

Így keletkezett a helytörténet.com, az itt látható régiségekből keresgélhet kedve szerint és vásárolhat (ne feledje, mindenből csak egy van). Reményeim szerint egyszerűen és áttekinthetően készült el. Kereshet település névre, kiválaszthatja azt a települést ahol született, élt  vagy amihez valamiért kötődik. Kereshet vármegyékre vagy országokra is (mivel érdekes - de egyáltalán nem mindig dicsőséges - történelmünk azt a furcsaságot produkálta, hogy az eredetileg magyar települések napjainkban 8 ország területén találhatóak). Kereshet kategóriákra is, például: régi képeslap, fotó, bélyeg stb., de kereshet akár családnévre vagy foglalkozásra, vagy bármi egyébre is.

.

Remélem felkeltettem az érdeklődését, legyen vásárló, vagy eladó, vagy akár mindkettő lehetséges.

Helytörténet.com